Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class '' not found in /www/doc/blog.ixperta.com/www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Ako sme projektom Pure Storage pomohli zdravotnej poisťovni Dôvera urýchliť prácu s dátami? | IXPERTA blog
Pure storage

Ako sme projektom Pure Storage pomohli zdravotnej poisťovni Dôvera urýchliť prácu s dátami?

Pre poisťovňu Dôvera sme zabezpečili implementáciu inovatívnych flashových polí Pure Storage, ktoré spĺňajú vysoké požiadavky na rýchlosť, množstvo spracovaných dát a disponujú perspektívnymi technológiami. Pre aké riešenia sme sa rozhodli a ako sme klientovi pomohli zefektívniť procesy?

Stav pred realizáciou

Dôvera využívala hybridné polia, ktoré pozostávali z kombinácie HDD a SSD diskov. Vzhľadom na prudko narastajúci objem spracúvaných dát už táto technológia nebola schopná spĺňať požadované kritériá na rýchlosť a podporu nových protokolov. Pôvodné hybridné polia došli do bodu generačnej výmeny, kedy zodpovední odborníci z poisťovne Dôvera začali hľadať nové riešenie a oslovili externých dodávateľov vrátane našej firmy

Návrh riešenia

Po komplexnej analýze požiadaviek klienta sme navrhli nové riešenie diskových polí, pričom sme odporučili produkty amerického výrobcu Pure Storage. Aby sme splnili vysoké nároky na rýchlosť, no zároveň aj vysokú kapacitu, vo výsledku sme skombinovali jedno flashové pole Pure Storage X20 90 TB prispôsobené pre maximálny výkon a 2 polia Pure Storage C40 240 TB, ktoré sú zamerané na čo najvyššiu kapacitu.

Unikátne prednosti technológie

Zaujímavé čísla

  • 1x 90 TB performance pole
  • 2x 240 TB kapacitné pole
  • Latencia 0,5 – 1 ms X20, 2 – 4 ms C40

Jedným z kľúčových benefitov Pure Storage riešenia sú flashové moduly postavené na robustných enterprise technológiách, ktoré sú pripravené zvládať dlhodobo vysokú záťaž a spĺňajú najprísnejšie požiadavky veľkých korporácií.

Vysoká spoľahlivosť

Polia sú vysoko-spoľahlivé a ich výrobca poskytuje vzdialenú podporu, prostredníctvom ktorej sa dajú vykonávať plánované údržby.

Jednoduchá administrácia

Pure Storage polia majú jednoduchšiu administráciu ako prechádzajúce riešenie využívané spoločnosťou Dôvera.

Špičková redukcia dát

Technológia Purity dosahuje v priemere redukciu dát 4:1 s celkovou účinnosťou 6:1 (vrátane thin provisioningu).

Ochrana proti ransomware

Pre Dôveru je mimoriadne dôležitá kybernetická bezpečnosť, preto uvítala zabudovaný safe mód, ktorý je súčasťou Pure Storage polí(ochrana voči ransomware), a ktorý chráni dáta pred rôznymi druhmi škodlivých softvérov.

Citeľne vyššia rýchlosť

V porovnaní s predchádzajúcim riešením sú flash polia Pure Storage citeľne rýchlejšie, majú nižšie latencie (0,5 – 1 ms a 1 – 4 ms verzus 10 ms pri pôvodných poliach), vyššiu priepustnosť dát a vysoké hodnoty IOPS.

Efektívna storage replikácia

Pôvodné polia Dôvery využívali štandardnú replikáciu, pričom tá prebiehala raz za 24 hodín. Pure Storage polia ponúkajú kontinuálnu asynchrónnu storage replikáciu, ktorá skracuje tento čas na minúty, respektíve, niekoľko desiatok minút.

Rýchla implementácia

2 diskové polia Pure Storage C40 sa nám podarilo implementovať a spustiť do prevádzky za mimoriadne krátky čas, len 2 týždne.

Spokojnosť klienta s novou technológiou

Klient si pochvaľuje najmä rýchlosť nových flashových polí, ktorá je podľa jeho slov o generáciu až dve lepšia ako v prípade pôvodného riešenia. Vďaka vysokej kapacite aktuálne navrhnutá technológia pravdepodobne vydrží spĺňať požiadavky klienta počas najbližších 2 – 3 rokov a nebude si vyžadovať ďalšie investície.

Vyjadrenie klienta

„Naša zdravotná poisťovňa žije na dátach, považujeme ich za akési virtuálne zlato. Sme radi, že v spolupráci s expertmi zo spoločnosti IXPERTA sme vybrali to najvýhodnejšie riešenie pre naše potreby, ktoré nám významne urýchlilo a zefektívnilo procesy. Oceňujem vysokú rýchlosť dodania produktov zo strany Pure Storage do 2 – 3 týždňov, a to aj napriek v tom čase aktuálnej čipovej kríze. Z pohľadu odbornosti hodnotím tím IXPERTA kladne, cením si vysokú profesionalitu a rýchlosť implementácie novej technológie.

Jaroslav Blaženec, Manažér prevádzky a infraštruktúry v zdravotnej poisťovni Dôvera

O poisťovni Dôvera

DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s., je najväčšia súkromná zdravotná poisťovňa na Slovensku zabezpečujúca zdravotnú starostlivosť pre viac ako 1,6 milióna poistencov. Spolupracuje so všetkými typmi zdravotníckych zariadení, nemocnicami či laboratóriami. Spoločnosť získala sériu ocenení ITAPA za technologické inovácie a tiež cenu KPMG za Zákaznícky najobľúbenejšiu značku.

O spoločnosti IXPERTA

Spoločnosť IXPERTA pôsobí na trhu informačných a komunikačných technológií už viac ako 30 rokov. Okrem Česka a  Slovenska dosahuje špičkové výsledky aj v iných krajinách Európy, Ázii a Severnej Amerike. IXPERTA poskytuje komplexné IT riešenia v oblasti podnikovej komunikácie, bezpečnosti a vývoja softvéru šité firmám na mieru. Zaoberá sa aj návrhom, implementáciou a prevádzkou IT infraštruktúry, vrátane dátových centier a sieťovej infraštruktúry.